Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Stáčení medu ve Strahovicích u Jendy Krále
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 14 prosinec 2016

Kdo by neznal Jendu Krále? Jeho vyučovací metody jsou velmi účinné, neustále se ptá, takže člověk musí být stále ve střehu. Je včelař a to pěknou řádku let. Včelařství propadla i jeho dcera - studentka Slezské univerzity, jeho synovec Martin Valeček s partnerkou Radkou Šrajerovou a nás ke včelařství také motivuje.

Celý článek...
 
Se Svatoplukem Rychlým o mšicích
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 29 listopad 2016
"Kdo by neznal mšice? Každý z nás se s nimi setkal, a to zrovna nemusí být pěstitel rostlin. Stačí si koupit salát na trhu či pokojovou rostlinu, nebo se jen tak projít do přírody a kouknou se kolem sebe na kytky, keře nebo stromy, všude tam je můžeme vidět". Řekl nám v rozhovoru Ing. Svatopluk Rychlý z ÚKZÚZ Brno, Odboru diagnostiky, Diagnostické laboratoře Opava.
Celý článek...
 
Bořík Frýba získal hlavní ceny na prvním festivalu kresleného humoru
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 29 listopad 2016
Vynikajícího kreslíře, který umí nakreslit vtip i karikaturu, známe již mnoho let. Seznámili jsme se s ním v Městském útulku, kde pracoval téměř deset let jako ošetřovatel. Tvrdí, že práce v útulku byla nejlepší ze všech, které kdy vykonával. Už jenom proto - nikdo nemůže tvrdit, že po mě neštěkne ani pes, dodává s úsměvem.
Celý článek...
 
"Skalní" druhy ptáků se v posledních desetiletích stahují do měst
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 29 listopad 2016
Mnoho z nás si jistě všimlo, že ve městech přibývá některých ptačích druhů. Jedná se například o straky obecné, sojky obecné či holuby hřivnáče. Tito ptáci zde nacházejí dostatek živin ve formě zbytků potravin, a tak jim, zejména tedy druhům všežravým, oblast města vyhovuje.  
Celý článek...
 
Mezinárodní projekt Fruitfarming - Mobilita v Rumunsku
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 29 listopad 2016
V projektu Fruitfarming zaměřeném hlavně na ovocnářství se sešli druhý týden v červnu studenti z České republiky, Polska, Portugalska s rumunskými  studenty z bukurešťské univerzity u nich doma. Setkání proběhlo ve dnech 9.6. - 15.6. 2016. Českou stranu reprezentovali studenti z opavské Zemědělky a nezisková organizace Natura Opava
Aktualizováno ( Neděle, 18 prosinec 2016 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>

Výsledky 109 - 117 z 457
Template
Template Template Template
Template Template