Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Opavský herpetolog Petr Bláha předčí svými znalostmi i vystudované biology
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 16 červen 2016
Náš kamarád Petr Bláha je, jak se říká, renesanční člověk. Má hluboké odborné znalosti ale i zkušenosti z praxe, které získal při obhospodařování několika lokalit na Opavsku. Mnozí ho znají z poslední doby především z Raduňských mokřadů, jejíchž údržbě věnuje téměř všechen volný čas. Odstraňuje náletové dřeviny, kosí trávu, zajišťuje průtok jednotlivými tůněmi, aby v nich byla alespoň nějaká voda a ještě mu zbude čas na vzdělávací přednášky v rámci Dne Země pro děti a širokou veřejnost. Velmi aktivně také pomáhá našemu spolku Natura Opava.
Celý článek...
 
Přírodovědná praktika na mokřadu v Raduni
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 16 červen 2016
Možná, že se na stránkách zpravodaje dost často objevují informace o hydrobiologických cvičeních. Není to náhodou. Vodní život vždy zaujme, je velmi rozmanitý a budeme se k němu vracet při každé příležitosti. Tentokrát jsme mokřad zkoumali se skupinou žáků šestých tříd ze základní školy Opava, Vrchní. 
Celý článek...
 
Navštívili jsme rozkvetlý Hvěvošický háj s místními přírodovědci
Napsal Jakub Kubačka   
Sobota, 11 červen 2016
Do lesního komplexu jihovýchodně od obce Hněvošice v blízkosti státní hranice s Polskem jsme se vydali již mnohokrát. Poprvé ale společně s majiteli částí Hněvošického háje Josefem Maiwaldem a majitelem malého lesíku spolu  s rybníkem na jeho okraji Josefem Vehovským. Snad i proto, že les obhospodařují drobní vlastníci je v tak zachovalém a zdravém stavu.
Aktualizováno ( Neděle, 12 červen 2016 )
Celý článek...
 
Představujeme odborného pracovníka SZM, Mgr. Lukáše Číhala, kterého zaujaly mechy
Napsal Jakub Kubačka   
Sobota, 04 červen 2016
Mgr. Lukáš Číhal je odborným pracovníkem kurátorem botanické podsbírky. Vědeckým zaměřením je bryolog. Oblasti jeho odborného zájmu je čeleď Orthotrichaceae, Evropa, centrální Asie. Zabývá se floristikou a bryogeografií.
Aktualizováno ( Neděle, 05 červen 2016 )
Celý článek...
 
Navštívili jsme Přírodní památku Hůrky
Napsal Jakub Kubačka   
Sobota, 04 červen 2016
V okrese Opava se nachází jeden Přírodní park Moravice, Národní přírodní rezervace Kaluža,  Národní přírodní památka Odkryv v Kravařích, 11 Přírodních rezervací a 6 Přírodních památek. Do kategorie Přírodní památka patří i Hůrky.
Aktualizováno ( Sobota, 04 červen 2016 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>

Výsledky 127 - 135 z 457
Template
Template Template Template
Template Template