Template
Template Template
Template Čtvrtek, 25 duben 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Preparace hmyzu na ZŠ Opava, Vrchní 19
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 16 březen 2016

Cílem projektu nazvaný "Třída v přírodě, příroda ve třídě" je učit zoologii a botaniku na louce, na poli, u řeky, v lese nebo třeba geologii v lomu. Exkurze probíhaly loni a výsledkem projektu bylo zhotovení venkovní učebny. Letos se žáci zapojili do vytváření  podmínek pro vyučování ve třídě. Výsledkem je vybavení přírodovědné třídy pomůckami na odchyt suchozemských i vodních bezobratlých, preparační soupravy a odbornou literaturou.  

Aktualizováno ( Středa, 16 březen 2016 )
Celý článek...
 
Víte, že toto zvíře žije s námi v koupelně?
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 16 březen 2016
Jmenuje se rybenka domácí Lepisma saccharina a je bezkřídlým hmyzem,   který připomíná malou stříbrnou rybičku. Překvapíte ji třeba v noci, když rozsvítíte v koupelně nebo na WC.
Aktualizováno ( Neděle, 27 březen 2016 )
Celý článek...
 
Naučná stezka Hvozdnice poskytuje náměty pro vzdělávání studentů
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 16 březen 2016

Student maturitního ročníku Mendelova gymnázia v Opavě Jiří Blahut si několikrát prošel naučnou stezku Hvozdnice a zastavoval se u tabulí, na kterých jsou stručně popsány geologické děje, které v minulosti proměnily tuto oblast. Do redakce nám zaslal na toto téma seminární práci s fotografiemi a tak dokázal, že na stezce se dá učit nejen botanika a zoologie, ale i geologie. 

Aktualizováno ( Středa, 16 březen 2016 )
Celý článek...
 
Mořská akvaristika opět v Opavě
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 16 březen 2016
Ve středisku volného času na Husově ulici v Opavě jsou po mnoha letech znovu akvária s mořskou vodou. Ve stopách  zakladatele opavské mořské akvaristiky Oldřicha Kaplera kráčí zkušený akvarista Pavel Košťálek. Přejeme mu při znovuzrození mořské akvaristiky mnoho zdaru. 
Celý článek...
 
Pozvání do Arboreta Moravské brány v polské Ratiboři od ředitele Huberta Kretka
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 26 únor 2016
S naším přítelem, bývalým primátorem polské Ratiboře Andrzejem Markowiakem, jsme navštívili ředitele ratibořského Arboreta Moravské brány pana Huberta Kretka. Nejdříve jsme hovořili o mladé historii Arboreta a záměrech této vzdělávací a vědecké instituce i o možné spolupráci s Naturou Opava. Potom jsme se vydali na jeho prohlídku. Rozsáhlé území Arboreta má 162 ha. Objevili jsme malou zoologickou zahradu - Minizoo a Kouzelnou zahradu s bludištěm z živých plotů. V Arboretu jsou vytvořeny dvě naučné stezky - dendrologická a ekologická. Kromě toho je zde i mnoho jiných zajímavostí. Panu Hubertu Kretkovi jsme  položili několik otázek.
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>

Výsledky 145 - 153 z 457
Template
Template Template Template
Template Template