Template
Template Template
Template Pátek, 19 duben 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Slepýš křehký a slepýš východní jsou od roku 2010 v ČR dva samostatné druhy
Napsal Jakub Kubačka   
Neděle, 05 březen 2017
V červnu tohoto roku nám zoolog SZM RNDr. Jindřich Roháček, CSc. zaslal fotografie slepýše východního, kterého fotografoval u Bohuslavic. Známe tedy dva druhy slepýšů. Kromě slepýše křehkého (Anguis fragilis) i slepýše východního (Anguis colchicus). Po konzultaci s našim předním herpetologem Ivanem Zwachem, jsme se dověděli, že slepýš východní má u nás i poddruh slepýše východního, který se jmenuje slepýš východní modroskvrnný, (Anguis colchicus incerta), kterého nám zaslal právě Dr. Jindřich Roháček.
Aktualizováno ( Čtvrtek, 09 březen 2017 )
Celý článek...
 
Agropractice IV byl projekt, kdy se jednalo o sběr oliv v Řecku
Napsal Jakub Kubačka   
Neděle, 05 březen 2017
Známe recept, jak poznat spoustu zajímavých lidí, nahlédnout do jejich soukromí, naučit se cizí řeči, poznat jejich krajinu a kulturu. Takovou možnost  měli studenti opavské Zemědělky v průběhu zahraniční praxe v Řecku, která se letos konala již podruhé.  Na letošní pobyt v Preveze vzpomíná Milan Kubačka.
Celý článek...
 
Lubomír Dehner je duchovním otcem Muzea slezského venkova v Holasovicích
Napsal Jakub Kubačka   
Neděle, 05 březen 2017
"Byla by škoda nezachovat dědictví našich předků, kteří žili na Slezském venkově", řekl si Ing. arch. Lubomír Dehner a se skupinou místních nadšenců vytvořil expozici zemědělské techniky a všeho, co nás v 19. století obklopovalo.
Celý článek...
 
Pronásledovaní moli našli svou taktiku, jak se nenechat chytit
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 28 únor 2017
Pokud jste někdy chtěli chytit mola s neskrývaným záměrem ho usmrtit, měli jste s tím často problém. Mol, jako by dokázal vytušit váš záměr ho mávnutím chytit do ruky nebo tlesknutím poškodit, tak, aby vám už konečně neškodil. Je to malý motýlek, na první pohled neohrabaný, ale často úspěšný při únikových reakcích.    
Aktualizováno ( Středa, 01 březen 2017 )
Celý článek...
 
Na ZŠ a MŠ v Opavě, Kylešovicích mají na chodbách plno žabiček
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 28 únor 2017
Z rozhovoru s ředitelkou ZŠ a MŠ Opavě - Kylešovice Mgr. Janou Marečkovou jsme zjistili, proč se kylešovičanům říká "Žabiaři". Není to v žádném případě hanlivé označení. Žabičky jsou užitečné a krásné. Pohled do ropuších zlatých očí vás uchvátí, stejně jako duhovky kuněk ve tvaru srdíčka. Nikdy neříkejte před dětmi, že žába je slizká a odporná. Raději si vzpomeňte na pohádku, kdy děvče políbilo žabáka a stal se z něho krásný princ.
Aktualizováno ( Úterý, 28 únor 2017 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>

Výsledky 91 - 99 z 457
Template
Template Template Template
Template Template