Template
Template Template
Template Pátek, 26 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Děti z Dětského domova z Melči na stezce Hvozdnice
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Čtvrtek, 15 květen 2008
Díky drobného nedorozuměmí jsme se prošli ještě více, než  jsme původně zamýšleli. Vedoucí z Natury čekal na děti ve Slavkově (orientoval se podle fotbalového hřiště a železniční zastávky). Jenže v Oticích je to úplně stejné. Železniční zastávka je také u fotbalového hřiště. Nakonec jsme šli do Slavkovského lesa před Otickou sopku a to bylo dobře, protože děti mohly vidět nedávno instalované 3 nové informační tabule.

První informovala o kulturní památce Otické sopka. Od ní jsme prudce sestoupili na okraj lesa a pole ve směru Slavkov, kde byla další nová tabule, která informuje o polním ekosystému. Na ni jsou vyobrazeni živočichové žíjící právě v polích. U třetí tabule jsme si mohli prohlédnout obrázek srny, kterou jsme předtím pozorovali v polích. Tato tabule vysvětluje, že právě okraj lesa, pole a pobřeží  potoka  - 3 různé ekosystémy  jsou zastoupeny nejpestřejší faunou a florou.

Skupinka 13 děti z Dětského domova v Melči  byla věkově velmi různorodá, ale vůbec to nevadilo. V přírodě je vždy co vidět. Podnětů je spousta a není čas se nudit. Navíc cesta velmi ubíhá. Dostali  jsme se až k rybníku Hvozdnice a odsud zpět do Otic. Celkem jsme ušli mezi javory, olšemi, střemchami, duby, topoly, habry a vrbami v lužním lese možná až 10 km.

 vychazky_2008_dd_melc_01 vychazky_2008_dd_melc_02

 

 

Slavkovský les 15.5.2008

Foto: RNDr. Milan Kubačka 

Aktualizováno ( Pondělí, 02 listopad 2009 )
 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template