Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Návštěva Raduňského mokřadu ze ZŠ Chuchelná a ZŠ B. Němcové v Opavě
Napsal RNDr. Milan Kubačka   
Sobota, 09 srpen 2008

Raduňský mokřad byl velmi dobrým počinem ČSOP při firmě Semix Pluso s.r.  Otice ? Rybníčky. Rybářsky využívané rybníky v Raduni mezi Opavou  - Kylešovicemi  a Raduní  se vypouštějí, takže umělé tůňky jsou velmi vhodným biotopem pro obojživelníky, plazy a další živočichy vázané na vodu, stejně jako mokřadní rostliny, kterých je zde spousta.

Je to také výborná plocha pro vyučování o přírodě v přírodě a to i v rámci vyučování. Výlet do Raduně místní dopravou zase neubere tolik času, aby narušil dopolední nebo odpolední vyučování. Navíc zážitky, získané dětmi  vydají za mnohem víc, než sebelíp připravená hodina ve třídě.

Natura spolupracuje s autorkou projektu Raduňský mokřad Bc. Elen Vaňkovou, jinak marketinkovou ředitelkou firmy Semix Pluso. Pro tento projekt Natura Opava zpracovala návrh informační tabule Raduňský mokřad, který si mohou návštěvnící prohlédnout na začátku a na konci mokřadu s tůňkami.

V úterý 27.5. 2008 navštívily mokřad děti ze ZŠ Chuchelná a ze ZŠ BN v Opavě. Asi 40 dětí provázel postupně tímto zajímavých kouskem přírody blízko Opavy Bc. Jakub Kubačka.

Aktualizováno ( Pátek, 03 duben 2009 )
 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template