Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Opavský přírodovědný zpravodaj - Duben 2013
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 07 květen 2013

Představujeme dubnové číslo Opavského přírodovědného zpravodaje. Podařilo se nám vyzpovídat našeho přítele herpetologa Ivana Zwacha, který patří ve svém oboru k významným postavám v naší republice již desítky let. Jaro snad konečně přišlo, a protože je to doba rozmnožování žab a jiných obojživelníků, je na místě se jim věnovat touto cestou více...

Obojživelníkům se budeme věnovat i při představování velmi úspěšného projektu Ochránců, kteří působí při Semix Pluso v Oticích. Jedná se o vybudování umělého mokřadu, který pomáhá našim obojživelníkům a dětem je poznávat. Navštívíme  vesnickou malotřídku ve Vávrovicích a s velmi aktivním ředitelem Mgr. Pavlem Gregorem  vám představíme úspěšný školní projekt Multifunkční obyvatelné zahrady podle návrhu pražského výtvarníka Miroslava Pacnera.

Představíme vám jarní aspekt v přírodní rezervaci Hněvošický háj a jeho obyvatele skokana hnědého. A samozřejmě vás pozveme na tuto výjimečnou lokalitu, kde roste na jediném místě v okrese Opava hvězdnatec zubatý.

Měsíčník však otevřeme zamyšlením, proč chránit každý kousek divočiny...
Dětem nabídneme další otázky do kvízu a Bořík Frýba nakreslil dubnovou omalovánku.

............................................  duben2013_20130507_1881780554.jpg  
     
...
Nabízíme touto cestou zájemcům z řad učitelů, obcím, přírodovědcům a všem, kterým není životní prostředí lhostejné, aby se na měsíčníku podíleli. Můžete zde volně prezentovat své projekty, myšlenky a zajímavá pozorování. Měsíčník budeme distribuovat touto cestou na školy, instituce a obecní úřady v okrese Opava. Je také volně stažitelný na stránkách Natury Opava a ze stránek Statutárního města Opavy. Věříme, že tento ojedinělý projekt si najde své odběratele a informace budou užitečné pro další rozvoj přírodovědného povědomí čtenářů. Nápady a zkušenosti mohou zase obcím a školám poskytnout dávku inspirace pro jejich postoj k ekologii a životnímu prostředí, respektive k environmentální výchově a všeobecnému rozvoji. Prosíme o přeposlání zpravodaje všem, o kterých si myslíte, že by je mohl zajímat.
.
Těšíme se na vaše reakce, připomínky a podněty. Budeme rádi, pokud do měsíčníku přispějete!
Aktualizováno ( Sobota, 08 listopad 2014 )
 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template