Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
První vlaštovka jaro nedělá
Napsal PaedDr. Marcela Kubačková   
Středa, 17 leden 2007


Byli jsme opravdu zvědaví, kdože to bude na dlouho utajované kandidátce strany zelených ve městě Opava. Pak se objevila. Nikde žádný lesník, zemědělec, člen Českého svazu ochránců přírody či "jen" učitel přírodopisu.

 



Ceníme si toho, že se našla skupina odvážlivců, která vzala na svá bedra odpovědnost za tolik proklamovanou ochranu přírody a životního prostředí, za zdravý životní styl nebo trvale udržitelný rozvoj a za ekologickou výchovu na školách. Nemůžeme se však zbavit dojmu, že to uchopili za špatný konec. Takže se nemůžeme ani divit tomu, že stejný konec je čekal při sčítání volebních výsledků v opavských komunálních volbách.

První vlaštovka jaro nedělá, zvláště když se pohybovala většinou po úřadech, kancelářích, místo aby sháněla své kandidáty raději v přírodě na polích, v lesích? Zapojení studentů je však potěšitelné.

Přesto si za takový pokus zaslouží poděkování a držíme palce. Budeme však rádi, když se o straně zelených dovíme i jindy, nejen před volbami, a že i v mezivolebním období budou viditelněji pracovat na své pověsti.

Co říci na závěr? Ambiciózní strana zelených nemá dobré výsledky ani v rámci Moravskoslezského kraje.  Kde jsou příčiny, můžeme jen tušit.

Za všechny členy občanského sdružení Natura Opava Marcela Kubačková.

Aktualizováno ( Pátek, 03 duben 2009 )
 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template