Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Podzimní listí ve výtvarné výchově
Napsal Jakub Kubačka   
Pondělí, 09 duben 2018
Do funkce koordinátora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty  nastoupila Kateřina Hnátová. Sama o sobě napsala "Pozitivní vztah k přírodě jsem si vytvořila již v dětství a to především díky častým výletům s rodiči a také s dědou, který zdatně zdolával kopce ještě těsně před devadesátkou a přírodu prostě miloval.

Učil nás, jak se která květina jmenuje a taky k čemu se dá využít. Láska k přírodě mi zůstala dodnes a to, že se mi ji podařilo propojit s mou druhou láskou, a to dětmi, i když jen okrajově, beru jako velké štěstí. Práce koordinátorky EVVO mě naplňuje a baví a mým skromným cílem je navázat na práci a úspěchy mé předchůdkyně a pokračovat v nich."
Petře Veličkové děkujeme za spolupráci v minulém období a redakce našeho časopisu se těší na spolupráci s Kateřinou Hnátovou, která ji nahradila.

hnatova1_20180331_1139872811.jpg
 Kateřina Hnátová koordinátorka EVVO na Odboru školství magistrátu města Opavy.

Tak, jak je již zvykem, i letos na tuto výsadbu stromů a keřů navazovala výtvarná soutěž, tentokrát na téma "Život na a ve stromě". Doporučeným materiálem pro zhotovení prací byly přírodniny, jako kaštany, žaludy, různé bobule, listí a podobně. Soutěže se nakonec zúčastnilo 70 dětí ze čtyř základních škol. Konkrétně to byly ZŠ Opava - Kylešovice, ZŠ pro TP Opava, Dostojevského, ZŠ a PŠ Slezského odboje a ZŠ Ilji Hurníka Opava.

Ze všech zaslaných prací jsme vytvořili výstavu, která byla slavnostně zahájena 29. 11. v Obchodním centru Breda & Weinstein. U příležitosti tohoto otevření byly všechny děti odměněny drobnou pozorností a autoři pěti nejzdařilejších obrázků si dokonce odnesli ceny hodnotnější.
Výstavu bylo možné zhlédnout do konce prosince v OC Breda & Weinstein v chodbě před Českou poštou.

 

hnatova2_20180331_1672219092.jpg
hnatova3_20180331_1345800577.jpg
   

Na začátku listopadu, tedy konkrétně 3. a 4. 11. proběhlov remízu poblíž kaple Sv. Anny sázení stromů a keřů.
Jednalo se poslední doprovodnou akci ke Dni stromů, která se koná ve spolupráci s neziskovou organizací Sázíme stromy z. ú. V pátek 3.11. sadili žáci opavských základních škol,  v sobotu 4.11. pak sadila veřejnost. Dohromady jsme společněvysadili 40 stromů  a 235 keřů.

hnatova4_20180331_1625604747.jpg
Odboru školství v Opavě organizuje už tradičně v rámci environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) podzimní houbařské exkurze. Opavský mykolog RNDr. Vít Balner hodnotil tu letošní podzimní houbařskou vycházku velmi pozitivně. Foto: Kateřina Hnátová



Text: Kateřina Hnátová
Foto: Lenka Dočkalová ze Sázíme stromy z.ú.

 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template