Template
Template Template
Template Pátek, 19 duben 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Výstava skalniček v Opavě
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 17 srpen 2018
Členové Spolku skalničkářů IRIS Opava připravili na začátek května prodejní výstavu skalniček a dalších rostlin vhodných k pěstování na našich zahradách i předzahrádkách, kolem domu, ale i na balkonech a terasách. 
Výstava má poměrně dlouhou tradici, koná se každoročně již po čtrnácté.
kureckoa1_20180811_1262030098.jpg
 Spolek skalničkářů IRIS Opava vede Ing. Dagmar Kůrečková. Výstava proběhla v historickém atriu budovy Slezské univerzity  na Masarykově třídě v Opavě.
   
Ta letošní akce byla vydařenější než loňská, kdy pršelo po oba dva dny. Letos bylo počasí na naší straně a budete se mnou souhlasit, že svítí-li sluníčko, je i tráva zelenější a nebe modřejší. Taky naše kvetoucí skalničky byly barevnější  a lákavější. Ovšem návštěvníky výstavy přitahovaly také výpěstky našich členů, různě kombinované a sesazené v keramických i plastových miskách či květináčích, kamenných korytech, dokonce i v dětských botičkách. Bohužel jsme zájemce o tato téměř umělecká díla museli zklamat a upozornit na cedulku "neprodejné".
kureckova3_20180811_1547552060.jpg
kureckova2kopie_20180811_1201677839.jpg
   Své výpěstky na výstavě představili i mladí skalničkáři ze Základní školy v Opavě-Vávrovicích.

Hodnotíme-li tu letošní výstavu s odstupem několika týdnů, musíme si přiznat, že máme ještě pořád co zlepšovat. Propagace výstavy by mohla být masivnější, nabídka našich výpěstků mnohem pestřejší a bohatší, vystavovat s námi mohou i další organizace, jako třeba Charita, která může nabízet keramické výrobky. Chtělo by to nové, neotřelé nápady, abychom lépe zúročili tu námahu a čas, věnovaný přípravě a vlastnímu průběhu výstavy a nakonec i jejímu zakončení, za kterým se skrývá přenesení a vysazení zbylých sazenic na Urbanovu skalku, o kterou se náš spolek dobrovolně stará.
Za velký úspěch považuji fakt, že se nám podařilo získat během výstavy z řady návštěvníků čtyři nové členy Spolku.
kureckova4_20180811_1860934304.jpg

U městského domu skalka ozdobí zahradu.  Tuto založila a stará se o ní Ing. Dagmar Kůrečková.

   
Text a fotografie: Dagmar Kůrečková

 
<< Předchozí   Další >>
Template
Template Template Template
Template Template