Template
Template Template
Template Pátek, 26 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
V projektu Leonardo jsme navštívili Rumunsko
Napsal Jakub Kubačka   
Neděle, 09 srpen 2015
Osm členů Natura Opava spolu s delegacemi ze středních zemědělských škol z Opava, slovenských Levic, z portugalské Covily a z polského města Kozle prožili pět dnů v Rumunsku, kde jim Bukurešťská univerzita připravila zajímavý program po rumunských farmách. Nejvíce zaujal jejich chov včel a Dunajská delta.
Aktualizováno ( Středa, 14 říjen 2015 )
Celý článek...
 
Opavský přírodovědný zpravodaj - Červenec 2015
Napsal Jakub Kubačka   
Úterý, 04 srpen 2015
V červencovém zpravodaji na Vás čeká zamyšlení nad tzv. "sedmi fázemi vzhahu k přírodě", kterými procházíme během svého života. Spolu s paní Evou Časarovou a panem Kamilem Kramným budeme zkoumat jejich oblíbené kouty přírody a obdivovat její proměny. Navštívíme další zajímavé místo v biokoridoru Od arboreta k arboretu - rybník ve Stěbořicích a v dalším projektu Modelu Sluneční soustavy představíme planetu Merkur. Najdete zde článek o slunéčku sedmitečném a lilii zlatohlavé. RNDr. Rostislav Herrmann z Mendelova gymnázia informuje o dalším významném úspěchu této instituce a v rozhovoru vyzpovídáme parazitologa Slezské nemocnice RNDr. Pavla Moravce.
Aktualizováno ( Neděle, 06 září 2015 )
Celý článek...
 
Lyska černá na rybníce Štěpán
Napsal Jakub Kubačka   
Středa, 22 červenec 2015

Lysku černou není nijak složité najít. Můžete ji pozorovat ve společnosti kachen divokých a jiných vodních ptáků téměř na každém větším rybníku. V zimě lysky, které neodletí do jižnějších krajin, vidí Opaváci na Stříbrném jezeře. Tam spolu s labutěmi a kachnami čekají, až jim lidé přinesou suché pečivo.

Aktualizováno ( Sobota, 08 srpen 2015 )
Celý článek...
 
Ohlédnutí za výstavou skalniček spolku Iris v Opavě
Napsal Jakub Kubačka   
Sobota, 11 červenec 2015
Na výstavě jsme byli spolu s žáky ZŠ Opava, Otická a bylo se na co dívat. Po dlouholeté předsedkyni spolku skalničkářů Marii Jurčové převzala tuto funkci Ing. Dagmar Kurečková a té jsme položili několik otázek.
Celý článek...
 
Poznejte zajímavé dřeviny v Arboretu Nový Dvůr
Napsal Jakub Kubačka   
Čtvrtek, 09 červenec 2015
Kurátor dendrologických sbírek Ing. Dalibor Lička, Ph.D. nám představje tři z nejzajínavějších dřevin z bohaté dendrologické sbírky Dřevin pěti světadílů.
Aktualizováno ( Čtvrtek, 09 červenec 2015 )
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>

Výsledky 172 - 180 z 457
Template
Template Template Template
Template Template