Template
Template Template
Template Sobota, 27 červenec 2024 Template

Přihlášení

 
Template
Aktuality
Environmentální výchova Rostislava Herrmanna - ekologicko-výtvarné projekty
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 16 únor 2018
Po úvodním zamyšlení nad významem rodiny pro formování dítěte a jeho vztahů k okolí a hodnotám bych se již rád věnoval projektům, které jsem, často s pomocí svých kolegů, realizoval na opavském Mendelově gymnáziu. Protože úvodní text byl na úrovni prolnutí biologie a výtvarné tvorby, budu dále nejprve psát o projektech, které sledovaly podobnou rovinu. K projektům, které byly zaměřeny téměř výhradně na biologickou tématiku se dostanu později.
Celý článek...
 
Environmentální výchova Rostislava Herrmanna začíná v rodině
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 16 únor 2018
RNDr. Rostislav Herrmann ví už dlouho, že s dětmi se musí pracovat odmalička. Platí to ve všech oborech lidské činnosti. Syn jakéhokoliv řemeslníka, ať je to truhlář, kovář, hudebník nebo výtvarník napodobuje svého otce. A pokud ho otec správně vede, stane se z něho mistr, který později zvládne své řemeslo dokonale. To se dá s úspěchem tvrdit o výtvarníkovi, středoškolském učiteli Rostislavu Herrmannovi, který ovlivnil nejen své děti, syna Tomáše a dceru Terezii, ale i celou řadu svých studentů na Mendelově gymnáziu.
Aktualizováno ( Pátek, 16 únor 2018 )
Celý článek...
 
Měli jsme nemocnou ovci, aneb jak se zhroutil domeček z karet
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 16 únor 2018
Od jara chováme ovce. Neděláme si ambice, že bychom byli nějací budoucí bačové, vyráběli sýr a prodávali vlnu. Jsme jenom rodina, která chce mít na zahradě veselo a celkem užitečně "sekat trávu" a "měnit jí" zcela pragmaticky na maso.
Celý článek...
 
Rozhovor s přerovským ornitologem RNDr. Josefem Chytilem, Ph.D.
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 16 únor 2018
Vedoucí ornitologické stanice při muzeu Komenského v Přerově. Významný ornitolog i chiropterolog, takže se zajímá nejen o ptáky, ale i o netopýry. Je vynikající popularizátor všeho zajímavého, co se v naší přírodě děje. Často jezdí do zajímavých oblastí světa a to nejen za ptáky. Letos v srpnu oslaví významné životní jubileum. Do jeho dalšího života mu přejeme mnoho úspěchů v práci  i v osobním životě.
Celý článek...
 
V Hněvošicích si mohou přečíst o historii i současnosti své obce v nové knize s názvem Hněvošice
Napsal Jakub Kubačka   
Pátek, 16 únor 2018
V Hněvošicích proběhl slavnostní křest knihy o Hněvošicích. Napsali ji Magda a Vilém Plačkovi. Zástupce obce a jejich představitele přivítal starosta Hněvošic Josef Kremser.
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 55 - 63 z 457
Template
Template Template Template
Template Template